diumenge, 10 de maig del 2015

6. La (intra)història. Parven 93 SL

Parven 93 SL es crea amb la participació de diferents empreses privades, principalment vendrellenques, i amb la participació de l'Ajuntament del Vendrell mitjançant DUSAM.

Destaca la participació de GERFE SA i PROIN 87 SL. La primera ja la coneixem i la segona és una altra empresa on també hi participen en Felip Palau i en Germinal Ivern, propietaris de GERFE SA, i en Joan Milà Miquel i Maria Antònia Solé Suau.

També destaca la participació empresarial de Salvador Mercader Güell, una de les empreses del qual, per cert, ha portat el manteniment de l'enllumenat públic de la vila des temps immemorials. Segons consta a les dades del Registre Mercantil, Mercader-Integral SL, una de les empreses mitjançant les quals Mercader ha participat a Parven 93 SL, es va crear el 17/12/1992, tan sols cinc dies abans de la creació de Parven 93 SL i de la cessió, per part de l'Ajuntament, de la gestió i explotació del servei.

L'altra empresa vendrellenca amb participació és Transportes y Excavaciones KIK SA, empresa creada el gener de 1988 i propietària d'un 14'51%.

En el moment de constituir-se l'empresa en Felip Palau va ser anomenat Administrador Únic fins el 26/05/1993, data en que s'estableix un Consell d'Administració amb ell mateix com a President, en Joan Milà Miquel (soci seu a PROIN 87 SL) com a Vicepresident i en Josep Maria Pros com a Secretari.

Cal destacar el pes de la figura d'en Felip Palau i en Germinal Ivern en el projecte de construcció de l'obra i el de la adjudicació i posterior gestió del servei.

Consell d'Administració de Parven 93 SL el 26/05/1993

Per cert, parlant d'en Felip Palau i en Joan Milà una curiositat relacionada amb l'el·laboració del pla estratègic “El Vendrell cap al 2001”, un dels treballs en el que es va emparar el consistori per realitzar el pàrquing soterrat i la instaurar de la zona blava.

Aquest pla estratègic, editat per l’Ajuntament del Vendrell el 1994, i que podeu consultar en format paper a la biblioteca municipal, tenia l’objectiu de cercar les potencialitats i mancances del municipi i establir una sèrie d'accions prioritàries que l'Ajuntament tiraria endavant els següents anys. En l'el·laboració del pla existien unes Comissions Tècniques, de les que n'hi havien sis de temàtiques diferents, que eren les encarregades de definir els objectius, proposar estratègies i determinar les actuacions que calia tirar endavant. A més a més, els presidents de cadascuna de les comissions formaven part del Comitè Executiu del Pla, juntament amb una representació del consistori, el coordinador general i el secretari general. Aquest Comitè, sota la presidència de l'alcalde Martí Carnicer, era l'encarregat de dirigir els treballs i aprovar els documents.

Doncs bé un tal Felip Palau consta com a President de la Comissió Tècnica de Infraestructures i Serveis Públics, i un tal Joan Milà com a President de la de Desenvolupament Econòmic. Casualitats de la vida.

Les Comissions Tècniques del pla estratègic "El Vendrell cap al 2001"

1 comentari: