dimecres, 9 de gener del 2013

Retorn al bloc!

Després de molt temps sense passar per aquí m'he marcat l'objectiu de reactivar aquest bloc. Si sóc sincer no sé si diposaré del temps suficient per anar actualitzant-lo de forma més o menys regular :)

Començaré recuperant un article que vaig realitzar fa uns mesos i que, per sorpresa, vaig veure que sortia publicat al darrer número del setmanari "El 3 de vuit". El text porta el títol "Legalitat i moralitat" i tracta del, com a mínim polèmic, canvi de gestió de la recollida de la fracció orgànica.

"LEGALITAT I MORALITAT

Una de les coses que més em va sorprendre quan es va formar l'actual govern quatripartit, va ser la separació de la Gestió de Residus de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat. Una decisió difícil d'entendre i d'explicar. La primera anava a parar a mans del senyor Jaume Domingo (CiU), que a més a més passava a ser regidor de Convivència i Civisme, i Neteja Viària, i la segona passava al senyor Jimmy Pinyol (ERC-RCat). El senyor Pinyol, amb una regidoria retallada, anunciava una dedicació del 90%, amb un sou de 41.400€/any, un dels més elevats de tot el cartipàs municipal. 

Vaig començar a sospitar quan, tot just abans de començar l'estiu, veïns de les diverses urbanitzacions del municipi es queixaven de la desaparició dels contenidors de recollida orgànica. El senyor Domingo explicava que la situació es devia a una reestructuració del servei i que aquest passaria a ser gestionat per l'empresa ECOBP SL.

L'Empresa Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès Societat Limitada (ECOBP), és una societat de capital mixt, integrada per “Fomento de Construcciones y Contratas SA” (FCC), amb un 80% de les participacions, i el Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) amb el 20% restant. Dóna la casualitat que FCC és l'empresa que s'encarrega de la recollida de residus al nostre municipi. A principis d'aquest any l'Ajuntament del Vendrell reconeixia que devia 12 milions d'euros a FCC, fet que aquesta empresa va fer servir d'excusa per realitzar un ERO als seus treballadors i treballadores que ha comportat una pèrdua important en la qualitat del servei.

És com a mínim curiós que, partint d'aquesta situació, es doni el servei de la recollida de la fracció orgànica a ECOBP SL, que observant la seva composició, és el mateix que donar-li a FCC. Quin interessos oculta?

El més sorprenent, però, es saber que el senyor Jaume Domingo, regidor de Gestió de Residus del consistori municipal, també és membre del Consell d'Administració d'ECOBP SL, ocupant el càrrec de Conseller. 

Resumint: de forma sorprenent l'Ajuntament decideix separar la Gestió de Residus de la regidoria de Medi Ambient, i li atorga el senyor Jaume Domingo. Al poc temps, la gestió de la fracció orgànica se li atorga a ECOBP SL, empresa de la que el mateix Domingo en forma part. 

No seré jo qui digui que l'adjudicació s'ha realitzat de forma no legal, ja que el senyor Jaume Domingo forma part del Consell d'Administració d'ECOBP SL en representació de la part pública, però si que considero que és una actuació poc moral, ja que es tracta d'una barreja d'interessos.

Aprofito per anunciar que des de la CUP del Vendrell demanarem al consistori consultar l'expedient que ha regulat tot el procés d'adjudicació i que vetllarem per tal que el procés s'hagi realitzat des de la legalitat".


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada