dissabte, 12 de gener del 2013

Moció per declarar El Vendrell municipi català lliure



Després d'uns mesos de reunions, per tal de consensuar un text definitiu, el proper dimarts 15 de gener es debatrà i votarà, al Ple de l'Ajuntament del Vendrell, la moció per declarar el nostre poble “municipi català lliure”.

El text que es presentarà, i que podeu llegir al final d'aquesta entrada, és resultat de la feina conjunta de la CUP del Vendrell, EUiA, SI i Junts pel Vendrell (ERC+ Rcat). S'ha de dir, que no seria la moció “ideal” que nosaltres hauríem presentat si depengués únicament de la CUP, però enteníem que el més important era que aquesta podés arribar al Ple consistorial amb el màxim consens problemes. Som conscients, però, que segurament serà una de les mocions més “lights”, sobre aquest tema, que s'han votat a la resta de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Tot i que l'objectiu inicial, quan ens vam començar a reunir per aquest tema a l'octubre de l'any passat, era presentar-la abans de les darreres eleccions autonòmiques. També és important explicar que a les reunions també ha participat un representant de la “secció” local de l'Assemblea Nacional Catalana i que, tot i que se'ls va convidar, tant CiU com PSC no ho han fet en cap moment. A la moció, fins i tot, s'ha afegit un apartat a proposta de l'ANC, que fa referència a la presència de l'estelada al balcó consistorial.

Diuen les males llengües que CiU està pensant en abstenir-se en la votació de la mateixa. Tot i que no seria sorpresa, ja que amb anterioritat havien comunicat que si es presentava en plena campanya electoral votarien en contra, crec que seria força incoherent per part seva. En un moment en que a nivell nacional CIU ens esta “venent la moto” dient que aposta pel dret a decidir, seria difícil entendre que ara s'abstingui en la votació d'una moció com aquesta.

Per altra banda, aquestes mateixes males llengües comenten que l'abstenció també serà el posicionament del PSC. Tot i que estic convençut que algun o alguna de les regidores d'aquest partit, i votaria a favor, suposo que la política de partit s'imposarà i això no succeirà. De totes maneres, i amb el “caspisme” que acumula aquest partit, tampoc em sorprendria que acabin votant en contra.

De totes formes, vull pensar que només són rumors, i esperaré pacientment el proper dimarts per saber el sentit definitiu de les votacions.

Des de les formacions que presentem la moció, conjuntament amb l'Assemblea Nacional Catalana, fem una crida a la població vendrellenca a assistir al proper ple. De fet, us deixo l'enllaç de l'esdeveniment de facebook que ha fet la gent de l'ANC:


També deixo l'enllaç a la web del setmanari El 3 de vuit:


Per acabar, el text de la moció:

"MOCIÓ DE DECLARACIÓ PER LES LLIBERTATS SOCIALS I NACIONAL DE CATALUNYA


En Jaume Piñol i Mercader, portaveu del Grup Municipal Junts pel Vendrell (ERC, Rcat i independents), presenta per la aprovació del Ple de la Corporació del dia 15 de gener de 2013, s’inclogui en l’ordre del dia, la següent,

EXPOSO:

Que durant aquests darrers mesos diferents formacions polítiques hem treballat conjuntament per poder presentar avui en aquest Ple una Moció per declarar el Vendrell Territori Català lliure i sobirà. Entre aquestes formacions hi ha la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), EUiA (Esquerra Unida i Alternativa), Junts pel Vendrell (ERC+RCat) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Per la present, ens adrecem al Parlament de Catalunya, en general, i a tots els seus grups parlamentaris, en particular, per tal que la Cambra Catalana inicií tots els mecanismes per exercir el dret d’autodeterminació, on el poble de Catalunya pugui decidir en referèndum els estatus polític i per acabar constituint un Estat Català amb plena sobirania, de manera democràtica i social.

Catalunya ha de preservar com a poble els seus trets nacionals, la seva llengua, la seva cultura, el llegat de la seva història com a tema d’acollida i de diàleg.

Aquesta és la força que ens empeny a subscriure la present així com a declarar el municipi del Vendrell com a territori català lliure i sobirà i, a l’espera que el Parlament de Catalunya iniciï aquest procés.

És per tots aquests motius, i principalment per a preservar el benestar dels veïns i veïnes del Vendrell, i per tal d’impedir que l’agreujament d’aquesta situació de crisi derivi en greus problemes de cohesió social, aquest Ajuntament vol fer sentir la seva veu en aquests moments històrics que ens està tocant viure.

En base a aquestes raons, tal com s’ha indicat, DEMANEM:

A C O R D S:

PRIMER. Declarar moralment El Vendrell territori català lliure i sobirà.

SEGON. Instar i recolzar al President de la Generalitat i el Parlament de Catalunya que iniciïn en el termini més breu possible, i en tot cas abans del dia 11 de setembre del 2014, el procés a iniciar tots els mecanismes per exercir el dret d’autodeterminació, on el poble de Catalunya pugui decidir en referèndum els estatus polític i per acabar constituint un Estat Català amb plena sobirania, de manera democràtica i social.

TERCER. Sol·licitar aquest ajuntament que onegi l’estelada al balcó del consistori de forma permanent fins que culmini aquest procés democràtic.

QUART. Manifestar el ple suport de l’Ajuntament de El Vendrell a totes aquelles organitzacions cíviques, culturals i administratives que treballen en favor dels drets nacionals i socials de Catalunya i de la seva emancipació com a país.

CINQUÈ. Notificar-ho a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Parlament de Catalunya, als diversos grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, als grups parlamentaris del Congreso de los Diputados, al Parlament Europeu.

SISÈ. Denunciar, als òrgans pertinents i/o entitats pro drets humans, tant nacionals com internacionals, de qualsevol atac per part de persona o institució que afecti a les decisions preses de forma democràtica a favor dels drets nacionals i socials de Catalunya i la seva emancipació com a nació".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada