dimecres, 12 de febrer del 2014

Fortes, lliures i rebels



 
Durant aquest febrer La Ruda, col·lectiu feminista del Penedès, està duent a terme al nostre territori un conjunt d’accions en defensa de l’avortament i el dret al propi cos. Aquests actes formen part d’una campanya molt més àmplia, que s’està duent a terme arreu dels Països Catalans, conjuntament amb altres organitzacions i entitats feministes.

Una d’aquestes accions ha consistit en difondre un cartell, on apareixen les cares dels regidors i regidores que el PP té a la nostra comarca, amb el lema “La vostra mare hauria d’haver avortat”.

Sembla ser que aquest fet ha indignat als representants “populars”, i s’ha aixecat una forta “polèmica” als mitjans de comunicació, arribant fins i tot a aparèixer als mitjans de l’estat espanyol. Fins i tot, l’edició d’avui del Diari de Tarragona, anuncia que Alicia Sánchez Camacho, presidenta del PP català, parlarà avui sobre el tema.

Segons informen alguns mitjans els regidors baixpenedesencs del PP han informat dels fets al Sr. Jorge Fernández Díaz, Ministre d'Interior d'Espanya, i que aquest ha ordenat a la Guàrdia Civil que es fessin fotografies als llocs on hi havia cartells enganxats. Desconec, si els guàrdies civils són els mateixos que fa uns dies també es dedicaven a fotografiar les cases de Sant Celoni on hi havia estelades penjades dels balcons...

Recordar que aquest partit és el responsable de la nova llei sobre l’avortament, impulsada pel Sr. Gallardón. Una futura norma que endurirà els casos en que les dones podran avortar i ens farà retrocedir més de 30 anys endarrere, ja que fins i tot serà més restrictiva que la de l’any 1985.

La Sra. Olga Elvira, regidora del PP a Calafell, on governen amb CiU, denuncia que el cartell fa una generalització que no es correspon a la realitat ja que, segons ella, dins del seu partit hi ha diferents postures sobre el tema.

Entenc que la seva intenció no és altra que la d’intentar vendre la imatge de que no tots pensen de la mateixa manera, que el que fa al PP a nivell nacional no té perquè ser la postura d’un grup local. Estratègia encaminada a treure’s les puces de sobre i que així els efectes negatius de la implantació d’aquesta vergonyosa llei els afecti el mínim possible a nivell municipal.

I potser els càrrecs electes del PP, a nivell comarcal, no són autors directes d’aquest atac a la dignitat de les dones, però amb el seu silenci i la seva permissivitat en són els còmplices necessaris. Formen part de la seva maquinària des del moment en que s’hi afilien, formen part de les seves candidatures i participen de les seves dinàmiques. O ara resultarà que els van obligar o que no eren conscients de quin és el tarannà d’un partit que és hereu polític del règim franquista?

El que a més a més no explica la Sra. Elvira és que tant la mateixa Calafell, com Cunit, són els dos únics municipis on fins ara s’han debatut mocions contràries a la nova llei de l’avortament i que allà els càrrecs electes del seu partit han votat negativament, posicionant-se així, a favor de la mesura. És difícil pensar, doncs, que la seva posició no sigui la mateixa que la del govern de Madrid i la del seu company Gallardón.

Destacar també l’opinió de la Sra. Elisabeth Rodríguez, regidora i portaveu del PP al Vendrell. Diu que la nova llei de l’avortament no atempta contra la dignitat i els drets de la dona. Una llei que no deixa escollir a la dona, i que per tant transforma el parir en una obligació, no és un atac als drets de les dones?

Per altra banda, la dignitat de les companyes de La Ruda, així com la de tantes i tantes persones que es mobilitzen dia a dia, és infinitament superior a la de la Sra. Rodríguez. Li demanaria, per tant, que si no entén de dignitats que no en parli.

Que aquesta falsa polèmica no ens enganyi ja que l’únic que pretén es desviar l’atenció sobre el veritable atac, que no és altre que l’aprovació d’aquesta nova i infame llei contra l’avortament. Ens trobem davant un nou intent de criminalitzar la dissidència. Els que ara s’indignen i amenacen són els mateixos que s’indignen i amenacen quan la PAH es mobilitza, o quan ho fa el poble català per demanar poder decidir lliurement quin el seu futur.

Perquè justament de decidir és tracta. Qui és pensen que són aquesta gent del PP, ja siguin els de Madrid o els d’aquí, per dir quan una dona pot o no parir?

Les volen submises i obedients. Però al Penedès existeixen dones que no són ni submises ni obedients, sinó fortes, lliures i rebels, per contrarestar les Olga Elvira o Elisabeth Rodríguez de torn.

I això és el que realment molesta a la gent del PP, que responem i que lluitem. Perquè ens volen atemorits i atemorides i ara la por està canviant de bàndol. I que es vagin acostumant, perquè front els seus atacs als nostres drets individuals i col·lectius sempre ens trobaran davant. I respondrem sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada